Architecture studio EFFEKT has designed a walkway to take hikers and Instagrammers to new heights above a forest in Denmark. The idea is to offer bird’s-eye views of the area without disrupting the environment.


Show Full Text

The centerpiece of the construction is set to be a winding observation tower, topping out at about 150 feet (45 metres). The hourglass-like construction should rise in a luscious preserved forest an hour south of Copenhagen, in Glisselfeld Kloster, Haslev. It consists of a 2000 ft. (600m) internal ramp, which will take visitors from the forest floor, through the treetops culminating with a 360° view of the hilly landscape, characteristic for the region.

The structures that make up the route towards the tower have been split into two sections: the high walkway will extend past some of the forest’s oldest trees, while the lower path will swirl its way through the younger areas.

The one-of-a-kind project is expected to be finished in 2018.

More info: campadventure.dk | effekt.dk (h/t inhabitat)