Urbanization is increasing rapidly, as more and more people flock to big cities from rural areas to find better opportunities for themselves. This is putting a lot of pressure on housing, and people are finding themselves cramped into ever-smaller spaces as prices go up.


Show Full Text

A Little Design, a design team from Taipei City in Taiwan, have come up with a brilliant example of maximizing space in a 22sq.m (236ft. sq) apartment. Taking their cues from their client, who travels abroad a lot for work and needs only a good sleep and a hot bath at home, they prioritized things like a mezzanine floor for a bed and desk, and clever use of empty space by making it flexible for different needs.

Every inch of space in the flat has been considered, and the white and oak color scheme makes the interior feel bright and spacious. I would certainly love to live in an apartment like this! This kind of smart, space conscious design is only becoming more relevant in today’s mega-cities, and this provides a practical example of what can be possible.

Scroll down below to check out the pics of the apartment for yourself, and let us know what you think in the comments!

Urbanization means that living spaces in cities are becoming increasingly cramped

However, ‘A Little Design’ made sure that every inch of space is maximized when they worked on this 22sq.m (236ft. sq) apartment

Taiwan-based design team included floor to ceiling storage

So there are no spaces wasted

A mezzanine creates more usable space upstairs

Here’s how it looks from above

A ladder gives a trendy and practical touch

Giving access to the bookshelves that the client insisted should be a feature

The client works abroad a lot so only really needs a good sleep

Looks cozy!

Everything is withing reach distance when laying on the bed

The apartment has a fully functioning kitchen, they even fit in a washing machine

Limited space calls for innovative decisions, so they had to play around with the tables

They can be re-arranged into various  positions

Client likes to take hot baths and the design team managed to fit one in

These are the floor plans